If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Снощи се рових по тази тема в ЕПЕР и там е дадено че вала за 1.7 и 1.8 е с общ номер и тежи 18,5кг, а вала за 2.0 мотора го дават 19кг и е с друг номер.
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Снощи се рових по тази тема в ЕПЕР и там е дадено че вала за 1.7 и 1.8 е с общ номер и тежи 18,5кг, а вала за 2.0 мотора го дават 19кг и е с друг номер.
Естествено двойката е с по-дълги шийки....и по-тънки бутала.Ако намериш вал с бутала от двойка-ставаш двойка!
Коляновия вал на 2.0 е с по-голям ход ,а биелите са по-къси.Буталата са с плоско чело.Главите са еднакви.Ако колегата смята да прави трансплантация от 1,8 на 2,0 най-добре е да вземе цял блок с буталата и биелите.Поздрави
Колеги повдигнах въпроса,защото си намерих комплект 4 бутала с биели от 2.0!Мисълта ми беше дали не мога да направя от 1.8 2.0 само със смяна на бутала и биели,но нестава!
Вал си трябва,колега.Но както гледам вече май си заразен.С малко повечко търсене и голяма доза късмет може да намериш.Както писах по-горе,най-добре е да си намериш цял блок,най малкото заради маслените дюзи в цилиндрите.А и вървежа е друг.Лятото минах по този път.Поздрави.
Предполагам,че ще стане.Трябва да имаш в предвит,че скоростите на 1,8 са малко по-къси от на 2,0.Ще губиш малко от макс. скорост,но пък ускорението е брутално.Моята хубавица при потегляне с педала у ламарината върти капли до трета.
Подобна идея ми се върти и на мен в главата от няколко месеца,имам и един 1.8 за експериментиране,ама с частите за 2.0 8v бая ще се озоря.Няма ги вече тия пущини
Предполагам,че ще стане.Трябва да имаш в предвит,че скоростите на 1,8 са малко по-къси от на 2,0.Ще губиш малко от макс. скорост,но пък ускорението е брутално.Моята хубавица при потегляне с педала у ламарината върти капли до трета.
Турбо ли е твойта ? Защото атмосферка 155- до 3-та не съм виждал още или на сняг това ?
Comment